de Rode Muur

Plakplek voor lovende, kritische en leerzame boekbesprekingen

Elvin Post – Geboren verliezers

Geboren verliezers PostDe zomer leek me een mooi moment eens een literaire thriller te lezen. Daarom heb ik wat recensies bekeken en zowaar, Gert Jan de Vries schreef  in de NRC  goede dingen over Geboren verliezers van Elvin Post. Vandaar deze keus.

Het kan erger

Mijn oordeel? Ik heb van Geboren verliezers meer genoten dan van bijvoorbeeld Walvismuziek van Wally Lamb  of De dans van Shiva van Peggy Payne. Die vergelijking verraadt echter meteen de plek waar Geboren verliezers op de ladder van boeken die we met leesclub lazen thuishoort: ‘laag in het rechterrijtje’.

Niet spannend, niet interessant

Kort samengevat: Geboren verliezers is niet spannend en niet interessant. Je mist niets als je dit boek overslaat. Positieve punten: je leest er op een avond doorheen en een glimlach af en toe is mogelijk. Daarmee is Geboren Verliezers een aardig alternatief voor tv op die mooie zomeravonden waarop je bij het eten al teveel witte wijn hebt gedronken om je op iets echt interessants te kunnen concentreren.

Andere deskundigen zeggen het ook

Overigens vonden ook de thrillerverslaafden in onze leesclub Geboren verliezers een matig boek. Het is dus geen kwestie van genresmaak.


Meer thrillers

Geïnteresseerd in thrillers? Met de leesclub lazen we ook:


Extra info

  • Benieuwd naar het artikel waarin Gert Jan de Vries goede dingen schrijft over Geboren verliezers? Dat kan ik me voorstellen. Oorspronkelijk stond er ook een link in deze recensie naar die van Gert Jan de Vries. Maar helaas, ook de NRC heeft alle artikelen afgeschermd. Een link plaatsen heeft dus weinig nut. Degenen met een abonnement bij de NRC mogen zelf even de zoekfunctie van de krant gebruiken.

Dit vinden jullie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Besproken boek

Titel:

Schrijver:

Uitgever:

ISBN:

Vertaling:

Vind je de Rode Muur leuk?

Dan wil je misschien wel een klein bedrag doneren. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie.

Bedrag