de Rode Muur

Plakplek voor lovende, kritische en leerzame boekbesprekingen

DBC Pierre – Vernon God Little

Vernon God Little van DBC PierreWe zijn beroemd. De Volkskrant was bij de bespreking van Vernon God Little door onze leesclub. Als bewijs stond er ooit een link op deze site, maar die werkt niet meer.

In het artikel in De Volkskrant was te lezen dat de leden van onze leesclub nog lekker jong zijn. En dat we goed hebben opgelet op school. Sommige leesclubbers houden van romans met interessante ideeΓ«n, andere werken in de IT en verwachten dat boeken altijd maar een optimistische kijk op de wereld laten zien.

Geen tijd om te werken

Zelf heeft u misschien wat weinig tijd om te lezen, bijvoorbeeld omdat u moet werken. Dan kan ik u gerust stellen. Nadat uΒ Vernon God Little van DBC Pierre eenmaal heeft opengeslagen, heeft u waarschijnlijk wat weinig tijd om te werken: u wilt dan namelijk alleen nog maar verder lezen.

Man Booker Prize

DBC Pierre won in 2003 de Man Booker Prize voor Vernon God Little. De roman is hilarisch en schrijnend tegelijkertijd. Zwartgallig dus. De vijftienjarige Vernon Gregory Little ontsnapt als zijn vriend Jesus een flink aantal klasgenoten om het leven brengt. De woede over de slachting is groot. En die woede richt zich, aangewakkerd door de media, tegen Vernon. De jongen slaat op de vlucht, waardoor de aandacht nog groter wordt. Lukt het hem om de rest van de wereld van zijn onschuld te overtuigen?

De flessen

O ja, op het einde van de avond kwamen de flessen op tafel. Zo gaat dat bij een echte leesclub.


 

Dit vinden jullie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Besproken boek

Titel:

Schrijver:

Uitgever:

ISBN:

Vertaling:

Vind je de Rode Muur leuk?

Dan wil je misschien wel een klein bedrag doneren. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie.

Bedrag